Home Actress Maria Veitola HD Instagram Photos and Wallpapers April 2024 Maria Veitola Instagram - Lakot jatkuvat. Sympatiani ja sydämeni on teidän puolella, jotka pyritte parantamaan omaa tilannettanne. Puolustatte samalla demokratiaa. 💘 Maailma muuttuu ja työmarkkinat sen mukana. Työntekijöiden etujärjestöt ovat olleet tärkeässä asemassa rakentamassa Suomesta oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa, ja se työ on tärkeää myös tulevaisuudessa. Itse olen yrittäjä ja kuunnellut lakkoiluun sekä työmarkkinoihin liittyvää uppiniskaista keskustelua ymmälläni. Se menee suurelta osin ohi, joka liittyy niin kieleen, kuin vastenmieliseen poliittiseen riitelyyn - omaa työhistoriaani ja yrittäjyyttä unohtamatta. Lakkoihin ja muuhun työmarkkinapolitiikkaan liittyy jargonia, jota tavallinen ihminen ei helposti ymmärrä. Ikään kuin se olisi tarkoituskin, niin hankalasti suht’ yksinkertaisista asioista puhutaan. Olen tehnyt 30 vuotta työtä joko pätkätyöläisenä tai yrittäjänä. Yrittäjänä minulla ei ole oikeutta jonkun toisen kustantamaan sairauslomaan, työterveyteen tai palkallisiin kahvitaukoihin. Minulle ei kerry vuosilomia, eikä palkkani nouse automaattisesti kokemuksen karttuessa. Olen aina sopinut palkoistani ja palkkiostani paikallisesti, eli suoraan sopimuksen toisen osapuolen kanssa ja ollut ongelmien ilmetessä vain itseni varassa. Olen pärjännyt ja jopa menestynyt, mutta kaikilla ei valitettavasti ole käynyt yhtä hyvä tuuri. ❤️‍🩹 Yrittäminen on Suomessa vaikeaa ja kallista. Kulut ovat kovat ja työntekijöiden palkkaaminen iso, taloudellinen riski etenkin jos liiketoiminta ei ole satavarmaa ja tulevaisuudennäkymät loistavat. Minuakin on aina neuvottu käyttämään työvoimana laskuttavia (kevyt)yrittäjiä, onhan alani epävarma ja kovin suhdanneherkkä. Lakot koskettavat kaikkia kansalaisia, mutta monia pk-yrittäjiä aivan erityisellä tavalla. Miksei meitä oteta mukaan tähän keskusteluun? Suomessa yrityksistä 95,5 % on alle 10 hengen yrityksiä ja yksinyrittäjiä sekä pienyrittäjiä on kaikilla aloilla. Ollaanko tässä vain isojen korporaatioiden asialla? 🚣‍♀️ Yrittäjät, te kaikki suuresti arvostamani tyypit, voisitteko jakaa kokemuksianne asian tiimoilta? Kaipaisin vertaistukea ja selityksiä. Mitä ajatuksia lakkoilu herättää teissä? 📸 @iida.schwartz

Maria Veitola Instagram – Lakot jatkuvat. Sympatiani ja sydämeni on teidän puolella, jotka pyritte parantamaan omaa tilannettanne. Puolustatte samalla demokratiaa. 💘 Maailma muuttuu ja työmarkkinat sen mukana. Työntekijöiden etujärjestöt ovat olleet tärkeässä asemassa rakentamassa Suomesta oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa, ja se työ on tärkeää myös tulevaisuudessa. Itse olen yrittäjä ja kuunnellut lakkoiluun sekä työmarkkinoihin liittyvää uppiniskaista keskustelua ymmälläni. Se menee suurelta osin ohi, joka liittyy niin kieleen, kuin vastenmieliseen poliittiseen riitelyyn – omaa työhistoriaani ja yrittäjyyttä unohtamatta. Lakkoihin ja muuhun työmarkkinapolitiikkaan liittyy jargonia, jota tavallinen ihminen ei helposti ymmärrä. Ikään kuin se olisi tarkoituskin, niin hankalasti suht’ yksinkertaisista asioista puhutaan. Olen tehnyt 30 vuotta työtä joko pätkätyöläisenä tai yrittäjänä. Yrittäjänä minulla ei ole oikeutta jonkun toisen kustantamaan sairauslomaan, työterveyteen tai palkallisiin kahvitaukoihin. Minulle ei kerry vuosilomia, eikä palkkani nouse automaattisesti kokemuksen karttuessa. Olen aina sopinut palkoistani ja palkkiostani paikallisesti, eli suoraan sopimuksen toisen osapuolen kanssa ja ollut ongelmien ilmetessä vain itseni varassa. Olen pärjännyt ja jopa menestynyt, mutta kaikilla ei valitettavasti ole käynyt yhtä hyvä tuuri. ❤️‍🩹 Yrittäminen on Suomessa vaikeaa ja kallista. Kulut ovat kovat ja työntekijöiden palkkaaminen iso, taloudellinen riski etenkin jos liiketoiminta ei ole satavarmaa ja tulevaisuudennäkymät loistavat. Minuakin on aina neuvottu käyttämään työvoimana laskuttavia (kevyt)yrittäjiä, onhan alani epävarma ja kovin suhdanneherkkä. Lakot koskettavat kaikkia kansalaisia, mutta monia pk-yrittäjiä aivan erityisellä tavalla. Miksei meitä oteta mukaan tähän keskusteluun? Suomessa yrityksistä 95,5 % on alle 10 hengen yrityksiä ja yksinyrittäjiä sekä pienyrittäjiä on kaikilla aloilla. Ollaanko tässä vain isojen korporaatioiden asialla? 🚣‍♀️ Yrittäjät, te kaikki suuresti arvostamani tyypit, voisitteko jakaa kokemuksianne asian tiimoilta? Kaipaisin vertaistukea ja selityksiä. Mitä ajatuksia lakkoilu herättää teissä? 📸 @iida.schwartz

Maria Veitola Instagram - Lakot jatkuvat. Sympatiani ja sydämeni on teidän puolella, jotka pyritte parantamaan omaa tilannettanne. Puolustatte samalla demokratiaa. 💘 Maailma muuttuu ja työmarkkinat sen mukana. Työntekijöiden etujärjestöt ovat olleet tärkeässä asemassa rakentamassa Suomesta oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa, ja se työ on tärkeää myös tulevaisuudessa. Itse olen yrittäjä ja kuunnellut lakkoiluun sekä työmarkkinoihin liittyvää uppiniskaista keskustelua ymmälläni. Se menee suurelta osin ohi, joka liittyy niin kieleen, kuin vastenmieliseen poliittiseen riitelyyn - omaa työhistoriaani ja yrittäjyyttä unohtamatta. Lakkoihin ja muuhun työmarkkinapolitiikkaan liittyy jargonia, jota tavallinen ihminen ei helposti ymmärrä. Ikään kuin se olisi tarkoituskin, niin hankalasti suht’ yksinkertaisista asioista puhutaan. Olen tehnyt 30 vuotta työtä joko pätkätyöläisenä tai yrittäjänä. Yrittäjänä minulla ei ole oikeutta jonkun toisen kustantamaan sairauslomaan, työterveyteen tai palkallisiin kahvitaukoihin. Minulle ei kerry vuosilomia, eikä palkkani nouse automaattisesti kokemuksen karttuessa. Olen aina sopinut palkoistani ja palkkiostani paikallisesti, eli suoraan sopimuksen toisen osapuolen kanssa ja ollut ongelmien ilmetessä vain itseni varassa. Olen pärjännyt ja jopa menestynyt, mutta kaikilla ei valitettavasti ole käynyt yhtä hyvä tuuri. ❤️‍🩹 Yrittäminen on Suomessa vaikeaa ja kallista. Kulut ovat kovat ja työntekijöiden palkkaaminen iso, taloudellinen riski etenkin jos liiketoiminta ei ole satavarmaa ja tulevaisuudennäkymät loistavat. Minuakin on aina neuvottu käyttämään työvoimana laskuttavia (kevyt)yrittäjiä, onhan alani epävarma ja kovin suhdanneherkkä. Lakot koskettavat kaikkia kansalaisia, mutta monia pk-yrittäjiä aivan erityisellä tavalla. Miksei meitä oteta mukaan tähän keskusteluun? Suomessa yrityksistä 95,5 % on alle 10 hengen yrityksiä ja yksinyrittäjiä sekä pienyrittäjiä on kaikilla aloilla. Ollaanko tässä vain isojen korporaatioiden asialla? 🚣‍♀️ Yrittäjät, te kaikki suuresti arvostamani tyypit, voisitteko jakaa kokemuksianne asian tiimoilta? Kaipaisin vertaistukea ja selityksiä. Mitä ajatuksia lakkoilu herättää teissä? 📸 @iida.schwartz

Maria Veitola Instagram – Lakot jatkuvat. Sympatiani ja sydämeni on teidän puolella, jotka pyritte parantamaan omaa tilannettanne. Puolustatte samalla demokratiaa. 💘

Maailma muuttuu ja työmarkkinat sen mukana. Työntekijöiden etujärjestöt ovat olleet tärkeässä asemassa rakentamassa Suomesta oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa, ja se työ on tärkeää myös tulevaisuudessa.

Itse olen yrittäjä ja kuunnellut lakkoiluun sekä työmarkkinoihin liittyvää uppiniskaista keskustelua ymmälläni. Se menee suurelta osin ohi, joka liittyy niin kieleen, kuin vastenmieliseen poliittiseen riitelyyn – omaa työhistoriaani ja yrittäjyyttä unohtamatta.

Lakkoihin ja muuhun työmarkkinapolitiikkaan liittyy jargonia, jota tavallinen ihminen ei helposti ymmärrä. Ikään kuin se olisi tarkoituskin, niin hankalasti suht’ yksinkertaisista asioista puhutaan.

Olen tehnyt 30 vuotta työtä joko pätkätyöläisenä tai yrittäjänä. Yrittäjänä minulla ei ole oikeutta jonkun toisen kustantamaan sairauslomaan, työterveyteen tai palkallisiin kahvitaukoihin. Minulle ei kerry vuosilomia, eikä palkkani nouse automaattisesti kokemuksen karttuessa.

Olen aina sopinut palkoistani ja palkkiostani paikallisesti, eli suoraan sopimuksen toisen osapuolen kanssa ja ollut ongelmien ilmetessä vain itseni varassa. Olen pärjännyt ja jopa menestynyt, mutta kaikilla ei valitettavasti ole käynyt yhtä hyvä tuuri. ❤️‍🩹

Yrittäminen on Suomessa vaikeaa ja kallista. Kulut ovat kovat ja työntekijöiden palkkaaminen iso, taloudellinen riski etenkin jos liiketoiminta ei ole satavarmaa ja tulevaisuudennäkymät loistavat. Minuakin on aina neuvottu käyttämään työvoimana laskuttavia (kevyt)yrittäjiä, onhan alani epävarma ja kovin suhdanneherkkä.

Lakot koskettavat kaikkia kansalaisia, mutta monia pk-yrittäjiä aivan erityisellä tavalla. Miksei meitä oteta mukaan tähän keskusteluun? Suomessa yrityksistä 95,5 % on alle 10 hengen yrityksiä ja yksinyrittäjiä sekä pienyrittäjiä on kaikilla aloilla. Ollaanko tässä vain isojen korporaatioiden asialla? 🚣‍♀️

Yrittäjät, te kaikki suuresti arvostamani tyypit, voisitteko jakaa kokemuksianne asian tiimoilta? Kaipaisin vertaistukea ja selityksiä. Mitä ajatuksia lakkoilu herättää teissä?

📸 @iida.schwartz | Posted on 22/Mar/2024 21:03:55

Maria Veitola Instagram – Miksi karjalaisuudesta pitää puhua?

Kysymys on kaikkea muuta kuin yksinkertainen. Ajattelen, että meidän itsemme pitää puhua meistä, koska ei sitä kukaan muukaan puolestamme tee. Välillä tuntuu, että karjalaiset on kollektiivisesti unohdettu.

Karjalaiset on oma kansansa, joilla on oma kieli ja kulttuuri. Se on vähemmistökansa sekä kulttuuri, jota on alistettu milloin mistäkin suunnasta.

Karjala jäi osittain rajan toiselle puolelle sotien seurauksena.
Karjalaisia alettiin sittemmin pitää Suomessa venäläisinä ja Venäjällä suomalaisina. Vääränlaisia ja inhottuja molemmilla puolilla.

Karjalan kieli on uhanalaisessa asemassa. Sitä puhuvien määrä romahti sotien jälkeen, kun kieliyhteisöt hajosivat evakon takia ja karjalaiset pakotettiin sulautumaan valtaväestöön.

Tiesitkö, että monet Suomelle ja sen kulttuurille ominaiset asiat ovat tosiasiassa karjalaisia?

Suuri osa Kalevalan runoista on kerätty Karjalasta, karjalan kielellä ja karjalaisilta. Kalevalasta tehtiin kuitenkin suomalaisen kulttuurin kansalliseepos. Onko se reilua?

Entäs karjalanpiirakka? Karjalanpiirakka on itse emännän lisäksi karjalaisen ruokakulttuurin sydän. Samoin vatruskat, sultsinat, kakkarat, tsupukat, pyöröt ja muut piirakat. Karjalanpiirakkaa imitoivan, jättileipomoissa teollisesti tuotetun riisipiirakan voi ostaa aikalailla kaikkien huoltoasemien vitriinistä tai napata mukaansa paistopisteestä. Mutta eikö tässä ollakin itse asiassa kulttuurisen omimisen ytimessä? Kulttuurinen omiminenhan tarkoittaa sitä, että syrjityltä ja sorretulta vähemmistökansalta omitaan jotain heille kulttuurisesti tärkeää sekä omintakeista, ja aletaan tekemään sillä bisnestä. Mitä mieltä? 💘

Toisaalta ihanaa, että piirakkaperinne elää.. Ja moni muukin karjalaisperinne!

Sellainen on mun lemppariperinne, eli rotinat. Rotinat tarkoittaa sitä, kun lapsi syntyy ja mennään tervehtimään vastasyntynyttä, tuoden joku herkullinen ruokalahja, perinteisesti pullakranssi tai piirakoita.

Kerro kommenteissa millaisia ajatuksia herää? Mitä tiedät karjalaisten syrjinnästä? 💘 Ja jos et asu Karjalassa, kerro miten ylläpidät karjalaista kulttuuriperintöä omassa elämässä? Ite haaveilen modernien karjalaisten perinneklubista!
Maria Veitola Instagram – Mitä kaikkea se karjalaisuus oikein on?

💘 Vaikka ja mitä! 💘

Ainakin isoja tunteita. Sitä, että ilo ja suru ovat tosi lähekkäin toisiaan, vähän ehkä selittämättömästikin. Usein itken, kun nauran. 

Karjalaisuus on mulle estetiikkaa, laulua, tanssia, runoutta, lausumista. Vieno-mummini oli kova runonlausuja. 💐

Se on vieraanvaraisuutta. Sitä, että kutsuu mielellään ihmisiä kotiinsa ja haluaa, että muilla on kotoisa olo ja hyvä olla. Että vieraat lähtevät kotimatkalle sielut ja ruumiit ravittuina. Meille hyvä ruoka on tärkeä asia ja tapa osoittaa rakkautta. 

Karjalaisuus on sitä, että koti on maailman tärkein paikka. Se on sitä ehkä siksi, että monen on täytynyt lähteä. Kynnys lähtemiseen on matalalla. Karjalaisuus on myös juurettomuutta. Löydän itseni usein olemasta kateellinen sellaisille ihmisille, joilla on suvun paikkoja – vanhoja maatiloja ja tiluksia, jonne mennä muistelemaan sitä, mistä me olemme tulleet.

Meillä ei sellaisia ole, pientä Saimaan saarimökkiä lukuunottamatta. Sielläkin viipurilainen Iiri-mummoni pelkäsi, että venäläiset tulevat ja vievät kaiken.

Karjalaisuus on eläväistä kielenkäyttöä ja rikasta verbaliikkaa. Sitä että puhellaan kaikenlaista kaikkien kanssa, höpötellään ja haastellaan. Sitä, että on helppo jutella lähes mistä vaan, kenelle vaan. 

Toisaalta karjalaisuus on isoja teemoja ja juttuja joista ei puhuta. Sotaa ja pakolaisuutta. Evakkoa. Ylisukupolvisia traumoja. Niin kipeitä asioita, ettei niistä ole voitu puhua. On keskitytty selviämiseen.

Karjalaisuus tarkoittaa mulle isoja ristiriitoja. Toisaalta se on vahva ja erityisesti vahvoja naisia korostava kulttuuri ja toisaalta siihen sisältyy niin paljon, mistä ei tiedä mitään.

Naisten vahvuus ja voima karjalaisessa kulttuurissa onkin silmiinpistävää. Me olemme sitkeitä ja kannattelemme kaiken. Kaikenlaisissa tilanteissa oli pärjättävä ja niin on toimittava edelleen. 

Yökyläily on myös karjalaista. Mikä olisikaan karjalaisempaa, kuin mennä talosta taloon jakamaan ja kuuntelemaan elämän iloja ja suruja. 

Mitä karjalaisuus merkitsee just sulle? Kerro kommenteissa. Jaetaan tunteita ja ajatuksia, se on karjalaista ja auttaa aidosti aina. ❤️

📸: @iida.schwartz

Check out the latest gallery of Maria Veitola